Afdelingsleider Thomas a Kempis Intranet

Met ingang van schooljaar 2017-2018 zoeken wij voor het Thomas a Kempis, een afdelingsleider (0,8-1,0 fte) die binnen de opleiding atheneum en gymnasium+ leiding geeft aan een personeelsteam en enkele vaksecties en samen met 2 andere afdelingsleiders verantwoordelijkheid draagt voor de schoolbrede ontwikkeling van ons atheneum en gymnasium+ onderwijs.

Thomas a Kempis maakt deel uit van het Arentheem College. Het Arentheem College bereidt jongeren voor op vervolgonderwijs, beroepsuitoefening en (wereld)burgerschap. Dit doen we door goed, eigentijds voortgezet onderwijs te verzorgen vanuit een algemeen christelijke waarden.

Thomas a Kempis is een school die de lat hoog legt voor leerlingen en medewerkers. Wij zijn ambitieus en willen onze leerlingen uitdagen zelf mee te sturen in hun onderwijsloopbaan.

De afdelingsleider geeft direct leiding aan een team van docenten en is tevens verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs, de begeleiding van docenten/mentoren en de zorg voor leerlingen. Met de directie en de afdelingsleiders vormt hij het LMT van de school en levert hij actief een bijdrage aan de beleidsmatige ontwikkelingen van het Thomas a Kempis.

Bent u de kandidaat die wij zoeken?

Dan blijkt uit uw cv dat u aan de volgende eisen kunt voldoen:
• een academisch werk- en denkniveau
• ervaring met het initiëren van (onderwijs)ontwikkelingen en het implementeren daarvan
• ervaring met coördinerende of leidinggevende taken binnen het onderwijs
• kennis, expertise en visie op het gebied van eigentijdse didactiek en pedagogiek en het optimaliseren van leeropbrengsten
• een relevante, bij voorkeur 1e graads, onderwijsbevoegdheid.

In gesprekken met u wordt duidelijk dat u hoog scoort op de volgende criteria:

Onderwijskundig leiderschap: u beschikt over kennis van en een  heldere visie op ontwikkelingen in het onderwijs en de hedendaagse samenleving en benut deze om mede richting te geven aan de onderwijskundige keuzes van de school en de verdere ontwikkeling van het onderwijs. U bewaakt de voortgang van processen en ontwikkelingen en stelt indien nodig de plannen bij. U heeft hierbij oog voor de belangen van het Thomas a Kempis en het Arentheem College als geheel.

Communicatieve vaardigheden: u bent een kritische gesprekspartner voor anderen. U kunt goed luisteren en bent in staat om ook lastige en complexe zaken helder te verwoorden. U bent in staat mensen te verbinden aan de ambities van de school.

Coachend leiderschap: u stimuleert medewerkers om na te denken over de versterking van de eigen professionaliteit en ontwikkeling. U heeft oog voor de ontwikkelbehoeften van anderen en spreekt hen aan op de eigen verantwoordelijkheid.

Persoonlijk leiderschap: u denkt en handelt oplossingsgericht, beschikt over een positieve instelling, relativeringsvermogen en daadkracht. U bent gericht op de ontwikkeling van talenten en weet mensen te motiveren.

Wat bieden we u? 

• Een aanstelling voor 12 maanden. Als blijkt dat u geschikt bent voor de functie,
zetten we deze tijdelijke aanstelling aansluitend om in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
• We schalen u afhankelijk van uw ervaring in  in schaal LC of LD van de CAO-VO (conform de waardering in FUWA-VO 2002).

Wilt u meer weten over deze functie?

Belt u dan gerust met de heer E. van der Kruk, directeur Thomas a Kempis. Zijn telefoonnummer is 026-4452447.

Onderdeel van de selectieprocedure is een interview dat wordt afgenomen door een extern bureau. Deze gesprekken vinden plaats op 19 mei. U hoort op 17 mei of u voor dit interview wordt uitgenodigd. De gespreksrondes met de benoemingsadviescommissie staan gepland op 23 en 29 mei.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wilt u reageren?

U kunt uw motivatiebrief en CV sturen aan pz@arentheemcollege.nl.
Zorgt u ervoor dat uw schriftelijke reactie uiterlijk  16 mei 2017 om 12.00 uur bij ons is.