Vrijdag 25 november was het zover; de eerste cultuurdag van dit schooljaar! Deze stond in het teken van beeldende kunst.>>

Cultureel Kunstzinnige Vorming (CKV) is een verplicht examenonderdeel. De leerlingen uit het 3e leerjaar moeten CKV dit jaar met een voldoende afsluiten om deel te mogen nemen aan het examen.
Leerlingen konden vooraf een keuze maken uit verschillende workshops. Voor zover mogelijk zijn de leerlingen ingedeeld bij de eerste keus van hun workshop.
De dag begon met een klassikale uitleg. Het onderdeel CKV werd hierbij toegelicht en ook het belang voor het examen. Leerlingen moeten voor CKV een dossier aanleggen om aan te kunnen tonen dat ze aan het onderdeel hebben voldaan.
De leerlingen konden kiezen uit de volgende workshops:
- The Cow Parade. Hierbij konden leerlingen een koe ‘pimpen’ op geheel eigen wijze. Naar voorbeeld van the cow parade die je ziet in het straatbeeld.

- Art on Canvas. Leerlingen hebben de mooiste schilderingen gemaakt op doek.
- Baking Art. Met kleurstoffen allerlei kunstzinnige baksels maken.

 


- Arty Shirts. Een kunstwerk schilderen op shirt, geïnspireerd door Keith Haring.


- Pop Art. Met spuitbussen een gekleurd portret maken aan de hand van een ‘selfie’.

Naast twee workshops moesten leerlingen een kunstroute door de wijk lopen. Hierbij moesten allerlei vragen beantwoord worden, bijvoorbeeld over de architect van ons schoolgebouw.
Collega’s hebben hard gewerkt om van deze dag een succes te maken, te zien aan de foto’s! Er is veel voorbereid en ingekocht, maar het resultaat mag er wezen.

De leerlingen hebben het ervaren als een hele leuke dag. Ze hebben veel geleerd over beeldende kunst en er zijn nieuwe talenten ontdekt!

Op naar de volgende cultuurdag in februari…!