Ben jij op zoek naar een school voor mavo of havo? Of wil je meer weten over de Wereldklas? Dan ontmoeten we je graag op een scholenmarkt en op onze open dagen, vragenavonden en minilessen.

En wist je trouwens al dat we ons nu ook een Excellente School mogen noemen? Reden te meer om snel kennis te komen maken!

Scholenmarkten

De scholenmarkten in Arnhem en omgeving zijn in november - januari. Ze zijn alleen voor ouders/verzorgers. Op één avond kunnen ouders/verzorgers kennismaken met verschillende scholen. Je ouders worden via de basisschool uitgenodigd. Hier vind je het overzicht van scholenmarkten in 2016/2017.

Open dagen

Begin februari organiseren we onze open dagen. Rond de herfstvakantie krijg je van je basisschool de Schoolkeuzegids, daarin staan de precieze data. Verder kun je rond die tijd spandoeken bij onze school zien staan en reclameborden op de weg. Ook in de krant zetten we advertenties, let er maar eens op.

Open dag voor ouders én leerlingen in 2016 / 2017:

  • op vrijdag 3 februari 2017 van 19.00 tot 21.00 uur en
  • op zaterdag 4 februari 2017 van 11.00 tot 13.00 uur

Vragenavond en minilessen

Ook organiseren we minilessen (voor leerlingen van groep 8) en vragenavonden (voor de ouders). In een miniles kun je alvast meemaken hoe het is om bij ons in de schoolbanken te zitten. De vragenavonden bieden alle ruimte voor de laatste vragen.

Vragenavonden en minilessen in 2016 / 2017:

  • minilessen mavo woensdag 7 december 2016 van 19.00 tot 21.00 uur
  • minilessen mavo / havo donderdag 16 februari 2017 van 19.00 tot 21.00 uur
  • vragenavond donderdag 9 maart 2017 van 19.00 tot 21.00 uur

Voor de minilessen is het nodig om je aan te melden.
Je kunt je hier online aanmelden voor de minilessen of:

Vermeld in je e-mailtje:
1. je naam
2. je volledige adres
3. je telefoonnummer
4. de naam van je basisschool

Aanmelden

Als je jouw schoolkeuze gemaakt hebt, kun jij je hier aanmelden.
Als je aanmelding voor 15 maart bij ons binnen is en voldoet aan de toelatingseisen, dan word je bij ons gegarandeerd geplaatst. Aanmeldingen na 15 maart zijn ook welkom, maar kunnen alleen in behandeling worden genomen als op dat moment de klassen voor het komende schooljaar nog niet vol zijn.

Een goed begin ...

Omdat wij weten dat de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs erg groot is, geven wij je op onze school de tijd om daar rustig aan te wennen. Deze tijd noemen wij de introductie. Dit duurt tot aan de herfstvakantie. In deze periode krijg je onder meer studielessen, die worden gebruikt om je te helpen met je huiswerk.
In de eerste weken leren we leerlingen ook te werken met hun laptop. Elke leerling die bij ons in de eerste brugklas begint, werkt hier dagelijks mee. Maar in de begintijd leren we vooral hoe je bestanden goed bewaart en archiveert. Maar ook hoe je er zorgvuldig mee omgaat.

Groep 8, en dan ... ?

Een video over het kiezen van jouw school, gemaakt door de Schoolkeuzegids: