Je kiest voor Titus Brandsma omdat wij een veilige, kleinschalige en gestructureerde school zijn. De kwaliteit van ons onderwijs is hoog. Daarmee vergroot je de kans dat je in één keer je diploma haalt én kom je ook na onze school succesvol verder. Bovendien word je bij ons stap voor stap wereldwijs. Je kunt bij ons terecht voor mavo, havo en de Wereldklas.

We zijn een Excellente School

Van de Inspectie van het Onderwijs mogen we onszelf een Excellente School noemen. Daar zijn we trots op, want het betekent dat je bij ons gewoon goed onderwijs krijgt. En dat we méér doen dan dat. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor een prima aansluiting tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs, zijn we een Unesco-school en heb je bij ons altijd verschillende keuzemogelijkheden.

Prima aansluiting

Alle brugklassen hebben bij ons een eigen lokaal. De docenten komen dan dus naar jou toe, in plaats van andersom. Dat maakt wennen aan een nieuwe school makkelijker. En misschien heb je wel behoefte aan een extra jaar tussen de basisschool en de brugklas in. Dan is er de Wereldklas: een tussenjaar om jezelf verder te ontwikkelen. Er verandert immers nogal wat: een nieuwe school, andere vakken, meer zelfstandigheid, nieuwe leraren en nieuwe klasgenoten. En dan moet je ook nog eens een schooltype kiezen

Altijd iets te kiezen

We geloven niet dat wij voor jou voor de beste route naar een diploma kunnen bepalen. Daarom zorgen we dat je altijd iets te kiezen hebt. En dat kiezen niet moeilijk hoeft te zijn. Je begint bijvoorbeeld in een mavo-havobrugklas. Daar kun je wisselen van niveau, zonder dat je naar een andere klas hoeft. En ook later heb je volop keuze, uit verschillende Wereldvakken of commissies bijvoorbeeld. Zo kun je altijd kiezen voor iets dat je leuk vindt, iets waar je veel van kunt leren, of iets dat leuk én leerzaam is.

Beter leren in de studiezaal

Wij vinden dat je het beste leert in een rustige omgeving en daarom hebben we een studiezaal. Hier ga je aan de slag met je opdrachten of leerwerk. Er is altijd een begeleider aanwezig en het is er muisstil. Op de timer op het bord zie je precies hoe lang je nog moet werken. Zo leer je vol te houden en je te concentreren.

Duidelijke structuur

We bieden je een duidelijke structuur die past bij wat je aankunt. We hebben heldere schoolregels, maken afspraken en die komen ook we na. Ook in de lessen krijg je veel structuur. We werken met de Juniormethode: in elk les stellen we het leerdoel vast, krijg je uitleg, valt er iets te kiezen en kun je samenwerken. Aan het einde van de les kijken we of we het leerdoel gehaald hebben. Bovendien houden we steeds in de gaten wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren.

Eigen laptop

Je werkt bij ons op school met een eigen laptop. En het hele gebouw is voorzien van een draadloos netwerk. We gebruiken moderne (social) media voor de communicatie met ouders en leerlingen.

Wie was Titus Brandsma?

Anno Sjoerd Brandsma, zoals Titus Brandsma geboren werd op 23 februari 1881 in Bolsward, was een telg uit een zeer oud, rooms-katholiek en Fries boerengeslacht uit Oegeklooster (vlakbij Bolsward). Titus trad op 17 september 1898 (na zijn studie aan het gymnasium) in bij de karmelieten waar hij de kloosternaam Titus aannam. Hij werd in 1905 priester gewijd. Tussen 1906 en-1909 studeerde hij aan de Pontificia Università Gregoriana in Rome waar hij promoveerde tot doctor in de wijsbegeerte (filosofie). Lees verder.