Beroepsmavo

Heb je een vmbo GL- of TL-advies, en wil je niet alleen in de boeken zitten, maar ook graag dingen dóén? Dan kun je naar de beroepsmavo. Je doet dan innovatieve projecten op het gebied van Technology, Business, Care, of Food and Beverage. Na de beroepsmavo ben je helemaal klaar voor een opleiding op mbo4-niveau of de havo.

Tijd over voor leuke projecten waar je echt wat aan hebt

De beroepsmavo is gewoon vier jaar. En je krijgt alle vakken om je diploma vmbo TL/GL te halen. Het verschil is dat je de theoretische vakken in 80 procent van de tijd doet. Voor je idee: wat je normaal in vijf dagen doet, doe je nu in vier. In de tijd die je overhoudt, doe je meer! Je werkt aan innovatieve projecten. Je ontdekt waar je goed in bent en je leert een heleboel vaardigheden. Je krijgt een certificaat voor de vaardigheden die je beheerst. Dat certificaat komt in je talentmap.

Beroepsprojecten
In de onderbouw werk je aan kleinere projecten, in de bovenbouw aan grote. We hebben projecten in vier thema’s. En heb je zelf een idee voor een goed project? Dan horen we dat graag! Dit zijn de vier thema’s:

Technology
Je verdiept je in theatertechniek, ontwikkelt apps en gaat aan de slag met robotica, domotica of duurzame energie.

Business
Je doet marktonderzoek, begint je eigen bedrijf, of organiseert een Event.

Care
Je past innovatie toe in de zorg. Bijvoorbeeld op het gebied van techniek, sport of gezondheid.

Food en Beverage
Je leert alles over de wereldkeuken en organiseert lunches en diners.

Heb je vragen?

Heb je vragen over onze beroepsmavo? Of wil je dat we je ergens bij helpen? Bel gerust Arjan Menting op nummer (026) 362 91 52.

Extra aandacht in de plusklas

Heb je meer begeleiding nodig dan we in de gewone lessen bieden? Dan kun je terecht in onze plusklas. Je volgt dan een gewone vmbo-opleiding, met extra aandacht. Je zit bijvoorbeeld in een kleinere klas en je hebt een speciale mentor of je krijgt extra ondersteuning. Bijvoorbeeld door medewerkers van Scala.

We schrijven een speciaal plan voor jou waarin precies staat wat jij nodig hebt om je diploma te kunnen halen. De plusklas is er in het eerste en tweede jaar. We bereiden je goed voor op de bovenbouw. Daarna kun je doorstromen naar de gewone derde klas.

Leerpark Presikhaaf

© Arentheem College - Cookies en privacy statement