Cultureel Ondernemend Leren

Cultureel Ondernemend Leren

Cultureel Ondernemend leren (COL) is voor havoleerlingen met een CM of EM-pakket. Kies je voor COL, dan volg je het havoprogramma in viereneenhalve dag. Een middag in de week ga je aan de slag met allerlei projecten, lessen en opdrachten. Je wordt uitgedaagd om beter te presteren, je leert grenzen te verleggen en culturele ondernemendheid te tonen. Bovendien kom je tot een weloverwogen keuze voor een studie in het hbo.

Programma

Je werkt in groepjes aan projecten over kunst en maatschappij. Het in kaart brengen van de sociale instellingen van Arnhem, het uitstellen van een oordeel, organisatiemanagement en het vormgeven van je ervaringen op een creatieve manier bijvoorbeeld. Ook volg je af en toe colleges aan het hbo en ontvang je gastdocenten uit het hbo en het bedrijfsleven. Natuurlijk gaan we ook op stap naar diverse instellingen en bedrijven waar we een rondleiding krijgen of waar we ons project, dat we voor hen hebben uitgevoerd, kunnen presenteren.

Toelating

Als je een EM of CM-profiel op de havo hebt, kun je kiezen voor COL. Ook met een diploma vmbo-t kun je het COL-programma volgen. Het is belangrijk dat je geïnteresseerd in de culturele en maatschappelijke richting. Op de achterkant van het profielkeuzeformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in COL.

Meer informatie

Voor meer informatie over COL kun je terecht bij Robbert Pasman, Madelijne Koenders, Manon Grisel en Frank Homveld. Je kunt je vraag ook mailen naar m.koenders@arentheemcollege.nl

Thomas a Kempis

© Arentheem College - Cookies en privacy statement