International Business College

International Business College

Het International Business College (IBC) is speciaal voor leerlingen uit havo 4 met een Economie & Maatschappijprofiel. Kies je voor het IBC, dan doe je de reguliere havo-opleiding in vier dagen in de week. De vijfde dag zit je op het IBC. Je volgt een vast vakkenpakket en werkt hier zes periodes aan.

Op deze IBC-dag ga je aan de slag met allerlei projecten, lessen en opdrachten. Je ontvangt aan het einde van havo 5 een certificering en een extra IBC-diploma (mede ondersteund door het ministerie van EZ). Dus bovenop je gewone havodiploma!

Programma

Je doet marktonderzoek en leert over etiquette, boekhouden, marketing, wetgeving, verzekeren, finance en communiceren. Je doet dat in het Nederlands, Engels en Duits. Ook volg je soms colleges aan het hbo en ontvang je gastdocenten uit het hbo en bedrijfsleven. Ook bezoek je bedrijven. Gedurende het IBC-traject zet je samen met klasgenoten je eigen onderneming op.

Toelating

Je hebt een E&M-profiel nodig voor het IBC. Verder moet je een sollicitatiebrief en je CV sturen. Je brief moet minstens 2 referenties bevatten: één binnen de school en één buiten de school. Je kunt de sollicitatie sturen naar m.boer@arentheemcollege.nl. Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Michel Boer of Linda van Haren.

Samenwerken?

Het IBC zoekt nadrukkelijk de samenwerking met het bedrijfsleven. Als uw organisatie of bedrijf geïnteresseerd is in samenwerking met ons IBC dan nemen we graag contact met u op.  Mail ons hier. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Thomas a Kempis

© Arentheem College - Cookies en privacy statement