Corona beslisboom

Onderstaande beslisboom is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid, aangevuld met het protocol van de VO-raad. Mochten er nieuwe richtlijnen worden gepubliceerd, dan wordt de beslisboom daarop aangepast. Hieronder vindt u altijd de meest recente beslisboom.

Het protocol van het RIVM en van de VO-raad zijn niet altijd in overeenstemming met elkaar. We hebben ervoor gekozen om in het geval van onduidelijkheid altijd de strengste maatregel te kiezen. Het kan daarom voorkomen dat u op de site van het RIVM of de Rijksoverheid iets andere, minder strenge, richtlijnen leest. Met deze keuze proberen we de school voor leerlingen en docenten zo veilig mogelijk te houden.

versie 25 september 2020

FAQ

Ik heb last van bekende klachten (hooikoorts / astma / etc.). Mag ik naar school?

Je mag volgens de beslisboom naar school. Geef bij je mentor aan dat je deze klachten hebt. Indien de klachten veranderen of je verhoging krijgt, moet je thuis blijven.

Ik ben in contact geweest met iemand die positief is getest op corona. Mag ik naar school?

Nee, als het gaat om nauw contact (langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand) moet je thuis blijven. In dit geval vragen we je contact op te nemen met de GGD om te beoordelen wanneer je weer naar school mag. Als je afstand hebt gehouden van de persoon is er niets aan de hand en mag je naar school.

Ik ben in een gebied geweest met code oranje/ rood. Mag ik naar school?

Nee je moet thuis blijven. In dit geval vragen we je contact op te nemen met de GGD om te beoordelen wanneer je weer naar school mag.

Ik woon met iemand in huis die in een gebied is geweest met code oranje/ rood. Mag ik naar school?

Ja je mag naar school. Je huisgenoot moet 10 dagen in quarantaine en ook 1,5 meter afstand van jou houden. Als afstand houden niet lukt moet je ook thuis blijven. Ook als je huisgenoot milde klachten ontwikkelt moet je thuis blijven.

Ik heb mij laten testen en de uitslag is negatief maar ik ben nog steeds verkouden. Mag ik nu wel of niet naar school ?

Volgens de richtlijnen van het RIVM mag je naar school. Als je echter nog erg opvallend verkouden bent, lijkt het verstandiger dat niet te doen. Andere leerlingen kunnen dan ook verkouden worden (en getest moeten worden), waardoor er nog meer leerlingen thuis komen te zitten. Bovendien kunnen andere leerlingen en docenten bang zijn voor besmetting. Je mag thuisblijven en de lessen online volgen tot er sprake is van milde verkoudheidsklachten. Natuurlijk is lastig vast te stellen wat dat precies inhoudt. Neem met je ouders een zorgvuldige beslissing.

In de beslisboom wordt geen onderscheid gemaakt tussen verhoging en koorts. Dat doet het RIVM wel. Klopt dit?

Dit klopt. Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen de richtlijnen van het RIVM en van de VO-raad. We hanteren als school hier de strengste richtlijn en die stelt dat dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen verhoging en koorts.

Thomas a Kempis